Morotskaka Recept Utan Ägg

Morotskaka Recept Utan Ägg

Morotskaka är en härlig kaka som är mycket populär i Sverige. Detta recept tar bort äggen och gör det därmed lämpligt för alla som lider av äggallergi eller andra kostrestriktioner. Ingredienserna inkluderar mjöl, bakpulver, socker, kanel, rivna morötter, solrosolja, vaniljextrakt och mjölk. De mixas tillsammans och bakas i ugnen i ungefär 45 minuter. Detta resulterar i en fantastiskt doftande kaka med en härlig konsistens och en kryddig smak.

Ingredienser:

  • 2 koppar mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 kopp socker
  • 2 koppar rivna morötter
  • 1/2 kopp solrosolja
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1/2 kopp mjölk

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 ° C.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och socker i en stor skål.
  3. Tillsätt morötter, solrosolja, vaniljextrakt och mjölk till skålen och rör om tills allt är väl blandat.
  4. Häll smeten i en smord bakform och baka i ugnen i ungefär 45 minuter eller tills en tändsticka sätts i mitten kommer ut ren.
  5. Låt kakan svalna och njut sedan av den!

Näringsinnehåll

  • Näringsinnehåll per portion (en bit av 10):
  • Kalorier: 237 kcal
  • Protein: 3 g
  • Fett: 13 g
  • Kolhydrater: 28 g

Vanliga frågor:

Kan jag byta solrosoljan mot en annan typ av olja?

Ja, du kan byta solrosoljan mot en annan neutral olja, som rapsolja eller majsolja.

Kan jag använda mandelmjölk istället för vanlig mjölk?
Ja, mandelmjölk fungerar lika bra som vanlig mjölk.
Måste jag riv morötterna för hand eller kan jag använda en matberedare?

Du kan använda en matberedare för att riva morötterna om du vill göra jobbet lite enklare.

4.5/5 (4 Reviews)
DomstolKökAvkastningKalorier
BakaSvensk1 Person(en) 432 kcal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *